Toetsplaza Commons

De nieuwe backoffice van Toetsplaza met volop mogelijkheden voor de opbouw van een echte Groene Toets Gemeenschap.
Font Size
Toetsplaza Waarom een community website

Waarom een community website

Er is al een prima website www.toetsplaza.nl. Op die website is van alles te vinden over digitale toetsing binnen het groene onderwijs.

Toetsplaza.nl is een ingang voor een breed publiek, van management tot en met de leerling. Er zijn o.a. (vele) toetsingangen te vinden, algemene informatie en nieuwsberichten. We missen echter een goede ‘backoffice’ met een opslag en vindbaarheid van de diverse zaken die een docent ook nodig heeft (of zijn of haar leven vergemakkelijken).

In de begintijd van het project AOC’s Online (waar de digitale toetsing een onderdeel van was)  was er een projectruimte op Livelink (groenkennisnet). Deze projectruimte wordt echter al enige tijd niet meer dagelijks gebruikt en fungeert enkel als archief. Naast diverse uitstekende voordelen van Livelink (het is een prima document management systeem met verregaande mogelijkheden om bijv. rechten toe te kennen) heeft het toch enkele nadelen. Het is niet een website met een echte web 2.0 technologie. Uitwisselingen en communicatie binnen het systeem zijn vaak wat lastig. Documenten worden goed opgeslagen, maar zijn niet altijd makkelijk terug te vinden. En bovendien gebruikt niet ieder AOC Livelink. Dat laatste heeft als gevolg dat niet iedereen een account heeft of kan krijgen.

We missen dus een goed werkende projectruimte. Deze nieuwe community website probeert daar wat aan te doen.

“Gezamelijk zijn we sterker”

Tags: